ضرورت حمایت از دامداران و کشاورزان خُرد نقده

در شهرستان نقده بیشترین اشتغال در بخش کشاورزی و دامداری و به صورت سنتی است. اگرچه سیاست‌گذاری‌های دولت بر یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی واجرای شیوه‌های نوین آبیاری و ایجاد دامداری‌های صنعتی همراه با اصلاح نژاد است اما با توجه به شرایط موجود دربسیاری از مزارع کشاورزی، شرایط برای استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری و یکپارچه‌سازی اراضی به ویژه در روستاها مهیا نیست و امکان صنعتی کردن دامداری‌های سنتی هم با توجه به بنیه ضعیف دامداران وجود ندارد.

اشتغال ایجاد شده و میزان تولید اعم از محصولات کشاورزی و دام در بخش دامداری‌های خرد و کشاورزی های خرده مالکی به مراتب بیشتر از مجتمع‌های کشت و صنعت و دامداری‌های صنعتی است چرا که تعداد واحدهای کوچک دامداری صدها برابر واحدهای صنعتی و اراضی کشاورزی خُرده‌مالکی و به همین میزان از مجتمع‌های کشت و صنعت بیشتر است.

بنابراین بر دولت‌مردان است که از این قشر زحمتکش که توان اقتصادی چندانی ندارند و دستشان نیز همواره از نقدینگی خالی است حمایت جدی شود و با اعطای تسهیلات کم‌بهره و بلندمدت و تأمین نهاده‌های کشاورزی و دامی دست‌شان گرفته شود تا انگیزه‌ی لازم برای ادامه این کار را داشته باشند.

بارها مشاهده شده است کشاورزان خُرده‌مالک و دامداران سنتی از وضعیت موجود به شدت ابراز نارضایتی کرده‌اند و از این که برای تهیه یک یا دو کیسه کود شیمیایی آن هم با قیمت های گزاف، باید چندین خان را پشت سر بگذرانند یا برای خرید ۱۰۰ کیلوگرم جو یا کنسانتره به ناچار مبالغ هنگفتی را به شرط بیمه کردن و هویت‌دارکردن دام‌ها بپردازند، اظهار یأس و ناامیدی کرده و عطای شغل دامداری وکشاورزی را به لقایش بخشیده و درگوشه و کنار شهر جذب مشاغل کاذب شده‌اند.

چنان چه بخواهیم تولید را به معنای واقعی رونق بخشیم باید حمایت از تولید کنندگان داخلی را از حالت شعارگونه خارج کنیم و آن رابه شکل واقعی محقق سازیم.

یکی از راهکارهای اساسی برای تحقق حمایت از تولید، کوتاه کردن دست مافیاست که سران سه قوه باید با عزمی جدی مبارزه با آن را در دستورکار قراردهند و نگذارند مافیا با کوبیدن برطبل واردات، تولید داخل را به زمین بزند و واحدهای تولید داخل را به نابودی بکشاند.

وجود بسیاری از محصولات خارجی دلیل روشنی برای این ادعاست که با وجود تأکیدهای مکرر مقام معظم رهبری و برخی از مسئولان دلسوز کشور مبنی بر ممنوعیت واردات محصولات خارجی که مشابه داخلی دارد بازهم شاهد هستیم بسیاری از محصولات کشاورزی از خارج وارد می‌شود و همین واردات بی‌رویه سبب شده است تا انگیزه لازم از تولیدکنندگان داخلی گرفته شود. مسئولان باید به این باور برسند که واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارد به منزله ایجاد اشتغال برای جوانان آن طرف آب، بیکار کردن جوانان ایران و به تعطیلی کشیدن واحدهای تولیدی است.

About the author

سیستم

یک نظر بگذارید

هفت + یازده =